Zwangerschapscursus "Voeding"

Je bent zwanger en binnen enkele weken of maanden verwachten jullie je baby. De voorbereidingen voor deze nieuwe wereldburger zijn in volle gang en er zullen veel vragen de revue passeren. Borst- of flesvoeding? goed op voor willen bereiden een borstvoedingscursus.

Deze cursus, die twee avonden in beslag neemt, is bedoeld om een goede keuze te kunnen maken of je je baby straks borst- of kunstvoeding geeft. In samenwerking met onze eigen lactatiekundige Elina van Roekel organiseren we twee avonden:

Op de eerste avond geven we informatie over moedermelk en de nodige praktische tips.
Tijdens de tweede avond willen we ingaan op de problemen die kunnen ontstaan tijdens het voeden van je kindje en de mogelijkheden deze te voorkomen en zo nodig te behandelen.

Zwangerschapscursus "BabyInZicht"

Over een tijdje hoop je te bevallen. En dan? Wat kun je verwachten in de kraamtijd? Hoe ga je verder als de kraamzorg vertrokken is en wat kan het consultatiebureau voor jullie betekenen? Hoe gaat het met de vaccinaties?

Kom een middag naar de cursus Baby InZicht die Ezra Verloskundigen en Jeugdgezondheidszorg samen organiseren. Je krijgt inzicht in babygedrag. Wat is normaal en wat niet? Hoe ga je daarmee om? Je krijgt praktische tips en voorbeelden hoe je je kind beter kunt leren kennen en kan stimuleren.

Zwangerschapscursus "Zwangerschap"

Deze bijeenkomst is bedoeld voor als u minder dan 20 weken zwanger bent.

Tijdens deze avond geven wij informatie over deze nieuwe periode in je leven. Vragen als: wat moet ik regelen, waar ga ik bevallen, wat houdt verloskundige zorg in en welke zwangerschapscursussen zijn er, komen aan de orde. Het voorkomen van rug- en bekkenpijn zal door een fysiotherapeut worden besproken. Er is een diëtist aanwezig om  voedingsadviezen te geven  en vragen te beantwoorden en een ervaren kraamverzorgende geeft je praktische tips over de aanschaf van babyspullen. Daarnaast gaan we in op het aanstaand ouderschap.

Zwangerschapscursus "De bevalling"

Binnenkort krijgen jullie een baby. Een prachtige, indrukwekkende en onvergetelijke ervaring in jullie leven! Maar ook een gebeurtenis waarvoor hard gewerkt moet worden en waarbij het soms anders loopt dan je had gehoopt. Wij willen je graag helpen de geboorte van uw kindje zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Wij zullen je met raad en daad terzijde staan en hopen dat je mede daardoor straks terug kunt kijken op een goede bevalling. Wat bijv. aan de orde komt:

  • Hoe weet ik dat het begonnen is
  • Wanneer moet ik bellen
  • Baringshoudingen
  • Bevallen in he ziekenhuis
  • Thuis bevallen
  • De rol van de vader
  • Wat kan ik van mijn verloskundige verwachten?
  • Als het anders loopt

En natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen.
I.v.m. de zeer gerichte informatie over de bevalling is het raadzaam te komen als je ten tijde van de voorlichtingsavond tussen de 28-35 weken zwanger bent.

Zwangerschapscursus "Hartelijk dank voor je aanmelding voor één van onze cursussen."

Hartelijk dank voor je aanmelding voor één van onze cursussen.